HU | EN

Kiegészült a Energiahatékony iskolák fejlesztése c. kiírás pályázati űrlapja

Kiegészült a Energiahatékony iskolák fejlesztése c. kiírás pályázati űrlapja

Felhívjuk pályázóink figyelmét, hogy az Energiahatékony iskolák fejlesztése c. kiírás elektronikus pályázati űrlapja kiegészítésre került két új cellával (összhangban a Pályázati űrlap kitöltési útmutatóval)

  • Magyar nyelvű rövid összefoglaló a projektről
  • Angol nyelvű rövid összefoglaló a projektről

Kérjük szíveskedjenek az új cellákat is kitölteni a pályázat benyújtása előtt.

Beadási határidő meghosszabbítása

BEADÁSI HATÁRIDŐ MEGHOSSZABBÍTÁSA

Módosult az Energiahatékonyság programhoz tartozó pályázati felhívás benyújtási határideje.

A pályázói visszajelzések alapján az „Energiahatékony iskolák fejlesztése" c. pályázati felhívás esetében a benyújtási határidő további 35 nappal meghosszabbításra került.

A módosítás eredményeképpen az elektronikus pályázati űrlap benyújtásának határideje 2014. január 6. 15 óra 59 perc. Az elektronikus pályázati űrlap benyújtását követően nyomtatható nyilatkozatot legkésőbb 2014. január 6. 23 óra 59 percig kell postára adni.

Kérjük a tisztelt pályázókat, hogy a pályázatok elkészítését legkésőbb 2013. december 5-ig kezdjék meg azzal, hogy az online kitöltő rendszeren (NORA) keresztül regisztrálnak és a projekt űrlap alábbi kötelezően kitöltendő mezőit kitöltik (melyeket a pályázat elkészítése során – a pályázat benyújtását megelőzően – módosíthatnak).

A pályázat elkészítésének megkezdéséhez szükséges kötelezően kitöltendő adatok:

  • Projekt címe magyarul
  • Projekt címe angolul
  • Projekt időtartama (max. 24 hónap)
  • Projekt megvalósítási helyszíne(k )

Közlemény az Energetikai Tanulmány módosításáról

Közlemény

Az Energetikai Tanulmány kiegészítéséről, ill. a Gyakran Ismételt Kérdések gyűjteményének közzétételéről

Felhívjuk a tisztelt érintettek figyelmét, hogy a 2013. szeptember 30-án megjelent, Energiahatékony iskolák fejlesztése c. pályázati felhívás 6. sz. Energetikai Tanulmánya módosításra került.
A módosítás nyomán a dokumentum kiegészítésre került az auditorral ill. az auditot végző céggel kötendő szerződés minimum követelményeivel, melyre a Pályázati Felhívás 2.4.2. IV. 5. pontja is hivatkozik. A módosított melléklet ezen a linken érhető el: link

Felhívjuk a tisztelt érintettek figyelmét továbbá, hogy az eddig beérkezett pályázói kérdések alapján a Végrehajtó Ügynökség összeállította a Gyakran Ismételt Kérdések (GYIK) gyűjteményét, mely segítségül szolgálhat a pályázatok elkészítésében. A GYIK itt érhető el: link

Amennyiben az Energiahatékonyság program pályázataival kapcsolatban bármilyen kérdés merül fel, kérjük, keresse a Végrehajtó Ügynökség ügyfélszolgálatát az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. vagy az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címek egyikén.

Megjelent az Energiahatékony iskolák fejlesztése című pályázati felhívás

Megjelent az Energiahatékony iskolák fejlesztése című pályázati felhívás

Örömmel értesítjük leendő pályázóinkat, hogy az EGT Alap Energiahatékonyság program területének  pályázati felhívása a mai napon megjelent honlapunkon.
Az Energiahatékony iskolák fejlesztése c. pályázati felhívás keretösszege 8.708.894 EUR, a támogatási intenzitás 85%.
A kiírás célja hazai iskola épületek energiahatékonyságának javítása, szemléletformálás és kapacitásfejlesztés a felújítási projekthez kapcsolódóan, akár hazai vagy donor projekt partnerekkel együttműködve.
A pályázatra kizárólag magyarországi közoktatási intézmények (fenntartói, üzemeltetői, tulajdonosai vagy önállóan gazdálkodó iskolák) nyújthatnak be pályázatot.
A pályázati felhívás magyar nyelven, a további részletes információkkal szolgáló mellékletekkel együtt itt érhetők el (a pályázati felhívás ezen a linken elérhető angol nyelven is).
A pályázatokat magyar nyelven szükséges elkészíteni, ugyanakkor angol nyelvű összefoglaló elkészítése kötelező.

A magyar nyelven kitöltött elektronikus pályázati űrlap benyújtásának határideje 2013. december 2. 15 óra 59 perc. Az elektronikus pályázati űrlap benyújtását követően nyomtatható nyilatkozatot legkésőbb 2013. december 2. 23 óra 59 percig kell postára adni.

Felhívjuk a tisztelt Pályázók figyelmét, hogy a pályázatok a benyújtási határidő leteltét követően, egyszerre kerülnek bírálatra és az értékelésre kapott pontszám szerint, régiónként kerülnek sorba rendezésre (azaz nem a benyújtás sorrendjében kerülnek támogatásra).

A pályázati űrlap kitöltését az alábbi felületen (https://nora.norvegalap.hu/) regisztrálva, az „Aktuális pályázati kiírások" gombra kattintva kezdheti meg.

Amennyiben az Energiahatékonyság program terület pályázataival kapcsolatban bármilyen kérdés merül fel, kérjük, keresse ügyfélszolgálatunkat az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. vagy az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címek egyikén.

Megkezdődött az 'Energiahatékony iskolák fejlesztése' pályázattervezet társadalmi egyeztetése

Megkezdődött az 'Energiahatékony iskolák fejlesztése' pályázattervezet társadalmi egyeztetése

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Környezetvédelmi Programok Irányító Hatósága, mint Program Operátor megkezdte az „Energiahatékony iskolák fejlesztése" c. pályázati felhívás tervezet társadalmi egyeztetését.

Kérjük, hogy a felhívással kapcsolatos javaslatokat, észrevételüket az alábbi fórumon jelezzék.

A társadalmi egyeztetés határideje: 2013. augusztus 6.

A pályázati felhívás erről az linkről tölthető le.

A felhíváshoz kapcsolódó GANTT tervezési táblázat erről az oldalról tölthető le.

Energiahatékonyság program, Beszállítói Workshop

Energiahatékonyság program, Beszállítói Workshop

2013. június 25-én került megrendezésre az EGT Alap Energiahatékonyság Program keretében hirdetni tervezett Energiahatékony iskolák fejlesztése c. pályázati felhívás előzetes, szakmai egyeztetése céljából rendezett Beszállítói Workshop. 

A rendezvény délelőtti szekcióján (10:00-13:00) okos mérők, épületfelügyeleti rendszerek, energiamenedzsment rendszerek telepítésével és kiépítésével foglalkozó cégek vettek részt.

A délutáni szekcióra (14:00-17:00) pedig az épületek energetikai korszerűsítések kivitelezésében tapasztalattal rendelkező vállalatok képviselői voltak hivatalosak.

A rendezvényhez kapcsolódó tájékoztató anyagok:

A workshopon elhangozottak összefoglalója (emlékeztető)

Beszállítói Workshop napirendje

Tervezett pályázati felhívás releváns fejezetei

Általános tájékoztató az Energiahatékonyság programról

Felhívjuk a potenciális kedvezményezettek (önállóan gazdálkodó iskolák, iskolák fenntartói, iskolák működtetői) figyelmét, hogy számukra külön workshop meghirdetését tervezzük 2013. július első felében, melynek részleteiről rövidesen tájékoztatjuk őket honlapunkon.

Elfogadták az Energiahatékonyság program dokumentumát

 

A brüsszeli székhelyű Finanszírozási Mechanizmus Bizottság elfogadta az EGT Alap HU02-Energiahatékonyság programját 2013. április 22-én.

Energiahatékonyság

ENERGIAHATÉKONYSÁG

Program Operátor: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Zöldgazdaság Fejlesztéséért, Klímapolitikáért és Kiemelt Közszolgáltatásokért Felelős Helyettes Államtitkárság, Zöldgazdaság Fejlesztési Főosztály

Célkitűzés: Üvegházhatású gázok és légszennyező anyagok kibocsátásának csökkentése

Keretösszeg: 2,644 milliárd Ft

Elvárt eredmények:

  • Épületek energiahatékonyságának javítása
  • Nemzeti, regionális és helyi szintű kapacitásfejlesztés energiahatékonysági intézkedések megvalósítása érdekében
  • Fokozott tudatosság és oktatás az energiahatékonyság területén

Pályázati felhívások:

Energiahatékony iskolák fejlesztése c. nyílt pályázati felhívás

Kedvezményezettek köre: iskolák, iskolák fenntartói

Támogatás összege: 100-300 millió Ft

8 támogatott projekt