HU | EN

Tanulmányút az Innovation Norway nemzetközi konferenciájára a Zöld ipari innováció program keretében

A Szent István Egyetem, mint a Norvég Finanszírozási Mechanizmus – HU09 Zöld ipari innováció program Program Opertátora tanulmányutat szervez Norvégiába, Oslóba az Innovation Norway nemzetközi konferenciájára.

A Matchmaking Event on Circular Economy / Horizon 2020 Konferencia időpontja 2017. szeptember 19., helyszíne Oslo.

Az újrahasznosító társadalmon alapuló körkörös gazdaság (Circular Economy) az egyike az Európai Unió Horizon 2020 kutatási és innovációs programjának szakterületeken átívelő, horizontális célkitűzéseinek. A program remek üzleti lehetőségeket biztosít az Európai ipar szereplői számára.

Az Innovation Norway, az EGT és Norvég Alapok, az Enterprise Europe Network és a Norvég Kutatási Tanács konferenciájának fő témái:

Hulladék: újrafeldolgozás, újrahasznosítás, hulladék ártalmatlanítás;

Intelligens vízhasználó társadalom;

Alternatív források és hatékony energia és energiahordozó használat.

A rendezvény elsősorban K+F tevékenységben érdekelt, vagy a körkörös gazdaságon belüli értékláncot, új üzleti modellt fejlesztő, partnert kereső vállalatoknak szól. Az EGT és Norvég Alapok rövid cikkben foglalta össze a nemzetközi konferencia részleteit. http://www.innovasjonnorge.no/en/start-page/eea-norway-grants/events/horizon2020-matchmaking/

A regisztrációs felület, a szakmai program vázlata és további operatív részletek a konferencia weboldalán érhetők el: https://www.b2match.eu/h2020circulareconomy

A jelentkező szervezetek regisztrációjának megerősítését az Innovation Norway körkörös gazdaság területének szakértői végzik. A megerősített jelentkezést követően lehetőség van a Szent István Egyetem által szervezet tanulmányútra jelentkezni, melynek keretében az egyetem az oda-vissza repülőjegyet valamint a szállást és az utasbiztostást biztosítja.

A Program Operátor hivatalos tájékoztatója

Mellékletek:

  1. Jelentkezési lap
  2. Együttműködési megállapodás

„Egy kattintás, ami összeköt” - a Norvég és EGT Alapok fotópályázatának beküldési határideje 2017. szeptember 30-ra módosult

Tájékoztatjuk az érdeklődőket, hogy a Norvég és EGT Alapok fotópályázatának beküldési határideje 2017. augusztus 15-én módosult.

A Miniszterelnökség, mint a Norvég és EGT Alapok Nemzeti Kapcsolattartója fotópályázatot hirdetett a Magyarországon megvalósult projektek bemutatására. A Norvég Királyság magyarországi Nagykövetsége és a Nemzeti Kapcsolattartó jóvoltából értékes díjakban részesülnek a legszebb, legkifejezőbb fényképek készítői.

Az „Egy kattintás, ami összeköt! – Fedezd fel az EGT és Norvég Alapok hazai eredményeit” - EGT és Norvég Alap fotópályázat 2017 olyan fotókat vagy fotómontázsokat várunk, amelyek az Alapok támogatásából létrehozott projektek eredményeit mutatják be, vagy éppen a támogatás segítségével megvalósuló pozitív változásokra hívják fel a figyelmet.

A pályázat célja az EGT és Norvég Alapokból megvalósított fejlesztés, létrehozott vagy megújított építmény, épület, megvalósított együttműködés, beszerzés, értékes változás, jelenség bemutatása.

A Miniszterelnökség táblázatban gyűjtötte össze az EGT és Norvég Alapok 2004-2009 projektjeinek listáját és helyszíneit, az aktuális időszakról pedig a www.norvegalap.hu weboldal Projektek menüpontjaiban tájékozódhatnak a pályázók. A részvétel feltételei és technikai részletei a pályázat közleményében és a Pályázati szabályzatban olvashatóak.

Bilaterális kapcsolatok építését segítő pályázat jelent meg a Zöld ipari innováció programterületen

Kétoldalú kapcsolatok erősítésére irányuló felhívás érhető el a Norvég Finanszírozási Mechanizmus 2009-2014, HU09 – „Zöld ipari innováció” című program keretében. Az Norvég Alap finanszírozásában a bilaterális keret felhasználására a már támogatásban részesült projektek kedvezményezettjei pályázhatnak.

A Norvég Alap finanszírozási mechanizmus célja a gazdasági és társadalmi különbségek csökkentése az Európai Gazdasági Térségben, valamint a kétoldalú kapcsolatok erősítése a donor állam és a kedvezményezett tagállamok, így Magyarország között. A kétoldalú kapcsolatok erősítése 2017-ben kiemelt szerepet kap, hiszen a támogatott projektek eredményei már ismertek, megnyílik a lehetőség azok további fejlesztésére is.

A norvég intézményekkel való kapcsolatok kialakítása és elmélyítése céljából a Szent István Egyetem, mint a Zöld ipari innováció program operátora újabb pályázati felhívást hirdet meg. Elsősorban norvég szervezetekkel való szakmai találkozók, rendezvényeken, konferenciákon való részvétel, tanulmányutak, nyilvánossági elemek, közös tanulmányok, felmérések, projektötlet kifejtések tartoznak majd a támogatható tevékenységek körébe.

A pályázat benyújtására a program keretében már támogatást nyert projektgazdák és partnereik jogosultak.
A kétoldalú kapcsolatok erősítésére a felhívás meghirdetésekor összesen 100.000 EUR, azaz
31.200.000  Ft támogatás áll rendelkezésre.
Az egy pályázatra elnyerhető minimális támogatás összege 1.602 EUR, azaz 500 000 Ft, a maximális támogatás mértéke 16.025 EUR, azaz 5 000 000 Ft.
A tervezési árfolyam 312 Ft/EUR.
A megvalósítás időtartama maximum 6 hónap, támogatott tevékenységek megvalósításának végső határideje 2017. október 30.  
A pályázati űrlap a NORA pályázati rendszeren keresztül érhető el. A támogatási igényeket folyamatosan, a rendelkezésre álló forrás kimerüléséig, de legkésőbb 2017. augusztus 31-ig lehetséges benyújtani.

Bilaterális kapcsolatok építését segítő pályázat jelenik meg februárban a Zöld ipari innováció programterületen

A pályázat benyújtására a program keretében már támogatást nyert projektgazdák és partnereik jogosultak.

Az EGT Alap és a Norvég Alap finanszírozási mechanizmusok célja a gazdasági és társadalmi különbségek csökkentése az Európai Gazdasági Térségben, valamint a kétoldalú kapcsolatok erősítése a donor államok és a kedvezményezett tagállamok, így Magyarország között. A kétoldalú kapcsolatok erősítése 2017-ben kiemelt szerepet kap, hiszen a támogatott projektek eredményei már ismertek, megnyílik a lehetőség azok további fejlesztésére is.

A norvég intézményekkel való kapcsolatok kialakítása és elmélyítése céljából a Szent István Egyetem, mint a Zöld ipari innováció program operátora újabb pályázati felhívást hirdet meg.

Elsősorban norvég szervezetekkel való szakmai találkozók, rendezvényeken, konferenciákon való részvétel, tanulmányutak, nyilvánossági elemek, közös tanulmányok, felmérések, projektötlet kifejtések tartoznak majd a támogatható tevékenységek körébe.

A pályázat benyújtására a program keretében már támogatást nyert projektgazdák és partnereik jogosultak.

A meghirdetés várható időpontja: 2017. február közepe.

Kérjük, kísérje figyelemmel a www.norvegalap.hu weboldal Zöld ipari innováció aloldalát, ahol a kiírás és a pályázáshoz szükséges információk megjelennek.

Zöld Ipari Innováció Bilateral Experience Sharing konferencia Osloban - Tanulmányút és tudásbróker rendezvény, 2017. március 14-16.

Mintegy 60 közép- és kelet-európai vállalkozás gyűlik össze márciusban, hogy norvég szakértelemmel és tudással gazdagodjon olyan szakterületeken, mint például a korszerű gyártási és termelési technológiák.

Közép-európai és balti üzleti lehetőségekben érdekelt szervezeteket várnak az osloi tudásbróker és üzletipartner-kereső rendezvényen, melynek célja jövőbeli üzleti együttműködések kialakítása. Az konferencia fő területei: épületek – fűtés és energiagazdaságosság; elektronika, mikroelektronika; élelmiszeripar; ipari gyártás; csomagolóipar; műanyag és fémfeldolgozás; gépkocsi alkatrészgyártás.

Az Innovation Norway az Enterprise Europe Network szervezi a rendezvényt melynek egyik célja az EGT és Norvég Alapok által támogatott projektek donor partner keresésének segítése. Az Innovation Norway a norvég kormány legfőbb intézménye a norvég ipar innovációjának támogatására és az ország vállalatainak versenyképes fejlesztésére.

További információért és a regisztrációhoz kattintson a rendezvény oldalára.

A rendezvény részvételi költsége kizárólag a Zöld ipari innováció programterület jelenleg futó, támogatott projektjeinek keretében elszámolható, amennyiben a költségvetésben fennmaradt forrás ezt lehetővé teszi.

A kétoldalú kapcsolatok erősítését támogató, hamarosan megjelenő pályázatban keretében ez a konferencia részvétel még nem elszámolható. Későbbi, hasonló rendezvényeken való részvétel azonban támogatható.  

Közlemény: Zöld Ipari Innováció

HAMAROSAN BEFEJEZŐDIK A NORVÉG ALAP ZÖLD IPARI INNOVÁCIÓ PROGRAMRA BENYÚJTOTT PÁLYÁZATOK ÉRTÉKELÉSE

A Norvég Finanszírozási Mechanizmus 2009-2014 Zöld ipari innováció program (HU09)

  • „Hulladék mennyiségének és a levegő, víz, talaj szennyezésének csökkentése (1. alprogram)" illetve
  • „Környezetbarát termelési technológiák fokozottabb használata (2. alprogram)"

című pályázati felhívására összesen 90 pályázat érkezett be 2013. november 15-ig. A benyújtott pályázatok formai és jogosultsági értékelését követően  megkezdődött azok szakértők általi áttekintése.

Ez az értékelési folyamat a végéhez közeledik, a benyújtott pályázatokról való értékelő bizottsági ülés 2014. április végén, majd a végső döntés ezt követően várható. A döntésről a pályázókat levélben értesítjük. A nyertes pályázatok listája a honlapon is elérhető lesz.

Könnyítés a szakértői elvárásokban

A Szent István Egyetem, mint Program Operátor döntése alapján a további módosítás történt a szakértői felhívás törzsszövegében:

  • az angol nyelv tudás igazolását nem szükséges nyelvvizsga bizonyítvány benyújtásával igazolni. 

A változások a mai naptól hatályosak.

Könnyítés a szakértői felhívásban rögzített elvárásokban

A Szent István Egyetem, mint Program Operátor döntése alapján módosítás történt a Zöld ipari innováció programterület pályázati felhívására benyújtott pályázatok értékelésére kiírt szakértői felhívás törzsszövegében.

A módosítások a mellékelt dokumentumban piros színnel kerültek kiemelésre.

Szakértői alkalmassági feltételek