HU | EN

Népegészségügy


SPORTMENTA Program

SPORTMENTA Program

Projekt azonosító: HU12-0005-Action 4-2017

Projektgazda/Projekt Promoter Érthetően az Egészségért, az Orvosok és Egészségügyi Szakdolgozók Jövőjéért Alapítvány/ The Comprehensibly for Health and for the Future of Medical Practitioners and Skilled Health Workers Public Benefit Foundation
Megvalósítási időszak/Implementation period 2017.07.01- 2017.10.31
Hazai Projekt Partnerek/National Project Partner -
Donor Projekt Partner/Donor Project Partner ST. HALLVARD HÅNDBALLKLUBB
Összköltség / Total budget (EUR) 4 500 000 HUF/14 423 EUR
EGT/Norvég támogatás összege / EEA/Norwegian Grant (EUR) 4 500 000 HUF/14 423 EUR

Teljes elkötelezettséggel állunk tudásunk továbbfejlesztése mellett, szeretnénk adaptálható külföldi mintákat és olyan jó gyakorlatokat keresni, tanulni, melyeket Magyarországon a kézilabdázó gyermekeknél megvalósíthatunk.
Szeretnénk közvetlenül megérteni, hogy a norvég egészségügy pszichológiai, mentális tudásbázisa hogyan konvertálódik át a sportba. Ezen belül a Norvég Kézilabda Szövetség sportpszichológiai irányvonalait, és a Senthallvard handball klub közvetlen életét, elveit mind felnőtt és utánpótlás szinten a sportszakmai, mentáltréneri, egészségmegőrzés és prevenció szempontrendszerén keresztül.
A Norvég Egészségügyi Igazgatóság felelős az egészségügyi rendszerben a minőség fejlődésének biztosításáért. A biztonságra, a hatékonyságra, a koordinációra, a folytonosságra, és az egészségfejlesztésre fókuszál a prevenció szintjén. Segít-e, és hogyan a gyerekek sportéletét és lelki fejlődését?
Szeretnénk megismerni, hogy miért hajlamosak kevésbé a depresszióra, miért kezelik könnyebben a stresszhelyzeteket a norvég fiatalok, ez hogyan jelenik meg a kézilabda utánpótlásában. Mit tesznek másképp, hogy gondolkodnak erről, hogyan állnak hozzá.