HU | EN

Népegészségügy


JNSZ Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézetben - tapasztalatcsere a norvég Haukeland Klinikával

JNSZ Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézetben - tapasztalatcsere a norvég Haukeland Klinikával

Projekt azonosító: HU12-0002-Action 3-2017

Projektgazda/Projekt Promoter Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet/ Jász-Nagykun-Szolnok County Hetényi Géza Hospital
Megvalósítási időszak/Implementation period 2017.09.18- 2017.10.31
Hazai Projekt Partnerek/National Project Partner -
Donor Projekt Partner/Donor Project Partner Haukeland universitetssjukehus
Összköltség / Total budget (EUR) 5 283 930 HUF/16 935 EUR
EGT/Norvég támogatás összege / EEA/Norwegian Grant (EUR) 5 283 930 HUF/16 935 EUR

Jelen projekt célja, hogy a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet közeljövőben elkezdődő fejlesztéseinek (betegbiztonság növelése, humánerőforrásfejlesztés, képzési programok beindítása) megvalósításához egy norvég fekvőbetegellátó intézmény bevonásával megfelelő tapasztalatot és tudást szerezzen. A kétoldalú együttműködés keretében a fekvőbetegellátó intézmény vezetése, az ellátás belső szervezése és a fejlesztések lebonyolítása jelenti a fő fókuszterületet, ezen területek mentén az alábbi tevékenységek valósulnak meg:
- a projektgazda menedzsmentszervezete tanulmányúton vesz részt a bergeni Haukeland klinikán. Ennek során a norvég kórházban alkalmazott humánerőforrásstratégia, illetve a munkatársi elégedettségmérési és motivációs módszertan kerül átviszgálásra, illetve a pályázó intézményben alkalmazásra. Emellett az elektronikus betegazonosítás hatása a fekvőbeteg ellátás szervezésére kerül átbeszélésre, amely során a norvég fél releváns tapasztalatai kerülnek feltérképezésre. 
A projekt megvalósítási időtartama 2017. szeptember 18 és 2017. október 31.